ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-2020 (Για φοιτητές που έχουν εισαχθεί από το ακαδ. έτος 2015-16 και μετά)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για τους φοιτητές που έχουν εισαχθεί πριν από το 2015

 

Καλούνται οι φοιτητές που κατά την έναρξη του Χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-20 βρίσκονται  στο 1ο , 3ο, 5ο, 7ο  ή 9ο  εξάμηνο σπουδών, να υποβάλουν άμεσα δήλωση μαθημάτων.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 02.10.2019 έως και 21.10.2019.

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  • Για τα μαθήματα επιλογής ΔΣ (διακλαδικά σεμινάρια), και ΕΛΕ (ελεύθερης επιλογής) ισχύει ανώτατος αριθμός συμμετοχής φοιτητών ανά μάθημα, και συγκεκριμένα ο αριθμός 150 (για τα ΔΣ ) και ο αριθμός 60 (για τα ΕΛΕ). Για τα μαθήματα αυτά, η εγγραφή του φοιτητή γίνεται ηλεκτρονικά, με βάση τη σειρά χρονικής προτεραιότητας ως προς την υποβολή της δήλωσης μαθημάτων. Μόλις συμπληρωθεί ο καθορισμένος ανώτατος αριθμός συμμετοχών σε ένα μάθημα, η κατάστασή του κλείνει και ο φοιτητής θα πρέπει να επιλέξει άλλο μάθημα, από αυτά που είναι ακόμη ανοιχτά. Αν δεν επιλέξει τελικά κανένα, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις των μαθημάτων αυτών (δηλ. το σύστημα δεν θα τον εντάξει αυτόματα, από μόνο του, σε κάποιο μάθημα).
  • Για τα υπόλοιπα μαθήματα (υποχρεωτικά που διδάσκονται στο Χειμερινό εξάμηνο, (ΠΕ) περιορισμένης επιλογής και γενικής παιδείας του 1ου εξαμήνου) δεν ισχύει ανώτατος αριθμός συμμετοχών.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Το μάθημα Γενικής Παιδείας με κωδικό (ΓΠ2) Δίκαιο και Οικονομία δεν προσφέρεται από  το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ως μάθημα Γενικής Παιδείας, αλλά μόνο ως μάθημα ελεύθερης επιλογής 7ου εξαμήνου με κωδικό (ΕΛΕ83). Όσοι φοιτητές είχαν επιλέξει στο παρελθόν το μάθημα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στις εξετάσεις.
  • Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν για εξέταση μόνο τα μαθήματα που διδάσκονται κατά το Χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2019-20 είτε είναι υποχρεωτικά είτε επιλογής. Εξαιρείται το μάθημα της Ποινικής Δικονομίας το οποίο μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές που το έχουν ήδη δηλώσει στο Εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2018-19 και το οποίο θα εξεταστεί στο Χειμερινό του 2019-2020 χωρίς όμως να διδαχθεί.
  • Ο μέγιστος αριθμός των επιτρεπόμενων για δήλωση μαθημάτων για όλους τους φοιτητές είναι είκοσι (20).
  • Όλοι οι φοιτητές οφείλουν να δηλώνουν όλα τα μαθήματα στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν είτε είναι του τρέχοντος εξαμήνου, είτε οφειλόμενα.
  • Oι φοιτητές δεν επιτρέπεται να δηλώσουν ανά εξάμηνο μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί, τα οποία να υπερβαίνουν συνολικά τα 30 ECTS (με απόκλιση +/- 2 ECTS).
  • Οι δηλώσεις μπορούν να τροποποιηθούν μόνο κατά την περίοδο των δηλώσεων. Μετά τις 21/10/2019 τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει.
  • Αφού υποβληθεί η δήλωση, την επόμενη ημέρα θα πρέπει οι φοιτητές να κάνουν είσοδο στο www.sis.auth.gr απ’ όπου πρέπει να εκτυπώσουν ή να σώσουν το αποδεικτικό δήλωσης (αρχείο pdf). Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο επαλήθευσης της δήλωσης μαθημάτων από τους φοιτητές, διαδικασία απαραίτητη για τη διασφάλιση της υποβολής και του περιεχομένου της δήλωσης. στο μενού ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ- ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ στο sis.auth.gr.  

 

Από τη Γραμματεία