9ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός»-Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Washington DC (Harvard’s Center for Hellenic Studies in Washington DC – CHS DC) σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή ΑκαδημίαΔΟΑ (International Olympic Academy – IOA)  και με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (Harvard’s Center for Hellenic Studies in Greece – CHS Greece) διοργανώνουν το 9ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Washington DC από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου 2020.

Όπως και τα προηγούμενα έτη, το Συμπόσιο θα φιλοξενήσει ερευνητές από όλο τον κόσμο και είναι ανοιχτό σε φοιτητές και διδάσκοντες από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με το παρόν μήνυμα θα θέλαμε να προσκαλέσουμε το Τμήμα σας να συνεργαστεί κι αυτή τη χρονιά με τη ΔΟΑ και το CHS DC και CHS Greece, συμμετέχοντας, μαζί με άλλα τμήματα Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο φετινό Συμπόσιο.

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε τριτοετείς και τεταρτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και υποψήφιους διδάκτορες.
Στο Συμπόσιο θα γίνουν δεκτοί 24 φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά και 6 φοιτητές ή υποψήφιοι διδάκτορες από ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια. Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα υποστηρίξουν τη συμμετοχή των 6 Ελλήνων ή Κύπριων φοιτητών ή υποψηφίων διδακτόρων καλύπτοντας το αεροπορικό τους εισιτήριο, τη διαμονή τους (σε δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα) και ένα γεύμα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Washington DC.

Η επιλογή των μετεχόντων θα γίνει μέσα από διαδικασία κατάθεσης κι αξιολόγησης αιτήσεων στο https://wp.chs.harvard.edu/chs-forms/application-ssc-symposium-gr/.  Την Πέμπτη 5 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Όσοι προκριθούν θα έχουν συνέντευξη  μέσω τηλεδιάσκεψης με την ακαδημαϊκή επιτροπή του Συμποσίου. Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα, ενώ οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης στην Τελετή Λήξης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συμποσίου.

Προκειμένου να ενημερωθούν και φέτος οι φοιτητές σας για το εν λόγω Συμπόσιο, θα σας παρακαλούσαμε να αναρτήσετε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τμήματός σας, μαζί με την περιγραφή που επισυνάπτεται στο παρόν email (σε μορφή pdf), ή και να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνετε ότι θα βοηθήσει να κοινοποιηθεί η σχετική πληροφορία σε όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές του Τμήματός σας (έγγραφες ή και προφορικές ανακοινώσεις στη Γραμματεία ή και σε Μαθήματα, emails κλπ.).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών και την ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων.

Με εκτίμηση,

Μαριλένα Κατσαδωράκη

Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

 

 

Marilena Katsadoraki

Sessions’ Coordinator, International Olympic Academy

52, Dimitrios Vikelas Avenue

15233 Halandri, Greece

T: +30 210 6878810, F: +30 210 6878840

m.katsadoraki@ioa.org.gr

LOGO IOA_print_Page_1