ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2021 - ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟ-ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2021

Προς τους τριτοετείς, τεταρτοετείς και επί πτυχίω φοιτητές και φοιτήτριες της Νομικής Σχολής

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Προσκαλείσθε να δηλώσετε στον παρακάτω σύνδεσμο την πρόθεσή σας να συμμετάσχετε στην Πρακτική Άσκηση που θα διενεργήσει και φέτος η Σχολή μας, με ορισμένες αλλαγές -λόγω των συνθηκών- σε σχέση με τις άλλες χρονιές:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckFjeIq47vcbOOHKIxhWpDo_JATWTPFTjQp3NLOfNVJGMBIQ/viewform

Η αίτηση αυτή αποτελεί προ-αίτηση/διαβούλευση, προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσοι/ες φοιτητές/ριες της Σχολής μας είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να διενεργήσουν την καθιερωμένη δίμηνη Πρακτική Άσκηση, η οποία φέτος θα διενεργηθεί το διάστημα ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης-λήξης θα ανακοινωθούν σύντομα, ενδέχεται η ημερομηνία έναρξης να είναι περί τα μέσα Ιουλίου και η ημερομηνία λήξης περί τα μέσα Σεπτεμβρίου).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η άσκηση είναι υποχρεωτικά δίμηνη, που σημαίνει ότι ΔΕΝ θα μπορείτε να αποφοιτήσετε και να πάρετε πτυχίο πριν την ολοκληρώσετε.

Παρακαλείσθε θερμά να υποβάλετε την προ-αίτηση ΜΟΝΟ εφόσον έχετε πραγματική πρόθεση να ασκηθείτε. Μην υποβάλλετε την προ-αίτηση εάν δεν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να ασκηθείτε και θα το κάνετε. Βοηθήστε μας με την ειλικρινή σας δήλωση να οργανώσουμε και φέτος την Πρακτική Άσκηση, με τον τρόπο που γνωρίζουμε να κάνουμε πολύ καλά, μην έχοντας αφήσει κανέναν επιλέξιμο φοιτητή που να θέλησε να κάνει άσκηση κατά το παρελθόν, να είχε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να μην έκανε.

Σε δεύτερη φάση, θα κληθείτε να δηλώσετε με σειρά προτίμησης τους φορείς στους οποίους θέλετε να ασκηθείτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάτε οπωσδήποτε στον φορέα που θέλετε. Μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας, θα βολιδοσκοπήσουμε τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε και θα σας ζητήσουμε να δηλώσετε σε ποιον από αυτούς που είναι διατεθειμένοι να δεχτούν φοιτητές φέτος θα θέλατε να πάτε. Αυτό, όμως, σ' έναν δεύτερο χρόνο, μετά την υποβολή της προ-αίτησης που σας ζητάμε να υποβάλλετε σήμερα.

Πριν υποβάλετε την προ-αίτησή σας, δείτε πολύ προσεκτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας στο: https://dasta.auth.gr/uploaded_files/636267309675067490.pdf

καθώς και τις Οδηγίες που δόθηκαν την ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ στο:

https://www.law.auth.gr/sites/default/files/%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82_%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C_19-20.pdf

Η υποβολή προ-αιτήσεων ξεκινά σήμερα (13/5/2021) και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 18/5/2021 στις 14.00.

Για τυχόν απορίες, οι οποίες δεν διευκρινίζονται ήδη στην πρόσκληση αυτή και στα αρχεία που επισυνάπτονται, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Δήμητρα Μάνου στο dimanou@law.auth.gr.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Παναγιώτης Γκλαβίνης

Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης Νομικής ΑΠΘ

Συνημμένα αρχεία: