Το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση, σε συνεργασία με την ELSA Θεσσαλονίκης, του 4ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής με θέμα «Ιατρικό Δίκαιο και Διαδίκτυο».
Στο Θερινό Σχολείο, το οποίο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ και διδάκτορες του ΑΠΘ και άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και εξειδικευμένοι νομικοί και ιατροί μεταξύ των οποίων και οι:
Joaquin Cayon De Las Cuevas, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου της Υγείας, IDIVAL, Πανεπιστήμιο Κανταβρίας
Silvia Deuring, Βοηθός ερευνήτρια στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ιατρικό Δίκαιο, Δημόσιο Ιατρικό Δίκαιο και Βιοηθική των Πανεπιστημίων Heidelberg και Mannheim (IMGB)
Guerino Massimo Oscar Fares, Λέκτορας Δικαίου της Υγείας στο Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Roma Tre
Carlo Colapietro, Τακτικός Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Roma Tre
Ιωάννης Ιγγλεζάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ
Λήδα Κοβάτση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργαστήριο Ιατροδικαστικής-Τοξικολογίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ
Γεώργιος Παπαγιαννάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Χρυσάνθη Σαρδέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ
Tomasz Sroka, Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου (Τμήμα Βιοηθικής και Ιατρικού Δικαίου), Τμήμα Νομικής και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Jagiellonian και στο Τμήμα Ιατροδικαστικής του Collegium Medicum στο Πανεπιστήμιο Jagiellonian
Βασίλης Ταρλατζής, Ομ. Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ
Ευμορφία Τζίβα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ
Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα, Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ
Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής
Κωνσταντίνος Ψάνης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Το Θερινό Σχολείο θα λάβει χώρα κατά την περίοδο 7 έως 13 Ιουλίου 2019 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν νομικοί, επαγγελματίες υγείας και φοιτητές όλων των επιπέδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί). Οι διαλέξεις θα λάβουν χώρα στις αίθουσες Συνεδρίων του ξενοδοχείου Holiday INN (οδός Μοναστηρίου αριθμ. 8).
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ για τους φοιτητές όλων των επιπέδων και 150 ευρώ για τους νομικούς και τους επαγγελματίες υγείας για δηλώσεις συμμετοχής έως την 15η Απριλίου 2019 και στο ποσό των 130 ευρώ και 180 ευρώ αντίστοιχα έως την 15η Μαΐου 2019 (καταληκτική ημερομηνία). Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα διαμονής και διατροφής, καθώς και η συμμετοχή σε τυχόν παράλληλες δραστηριότητες.
Οι εγγραφές θα αρχίσουν σύντομα και θα ενημερωθείτε σχετικά με νέα ανακοίνωση του Εργαστηρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του θερινού σχολείου επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://medlawlab.web.auth.gr/40therinosxoleio/