• Ελληνικά
  • English

……..

Online Θερινό Σχολείο: “Current developments on financial crime, corruption and money laundering: European and international perspectives”(5_10-7-2021)

Ημερομηνία:
Δευτέρα, 5 Ιούλιος, 2021 – 10:00 ως Σάββατο, 10 Ιούλιος, 2021 – 16:30

Online Θερινό Σχολείο: “Current developments on financial crime, corruption and money laundering: European and international perspectives”.

Το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα (http://anti-corruption.law.auth.gr/) διοργανώνει διαδικτυακό (online) θερινό σχολείο με θέμα “Current developments on financial crime, corruption and money laundering: European and international perspectives”. Θα χαρούμε να έχουμε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε «διαδικτυακά» και να συζητήσουμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στα πεδία του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο.

Το θερινό σχολείο θα λάβει χώρα στις 5-10 Ιουλίου 2021. Το πρόγραμμα εστιάζει στις σύγχρονες εξελίξεις βασικών ζητημάτων για την καταπολέμηση της διεθνούς απάτης, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, των διεθνών και ευρωπαϊκών μηχανισμών και διαδικασιών καταπολέμησης της απάτης κ.λπ. Οι πρόσφατες εξελίξεις που θα συζητηθούν, αφορούν μεταξύ άλλων την Οδηγία για την απάτη κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, τον Κανονισμό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και την Οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.  Επίσης, θα εξεταστούν διάφορα ζητήματα από τα πεδία της ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων και δήμευσης, της διαφθοράς, των κυρώσεων που επιβάλλονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τις offshore εταιρίες, τα κρυπτονομίσματα, τις εξελίξεις προς ένα Κανονισμό για ηλεκτρονικά αποδεικτικά  στοιχεία, τα φορολογικά εγκλήματα κ.λπ. Τα μαθήματα θα διδάσκονται μέσω συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης διδασκόντων και διδασκομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου: https://websites.auth.gr/anticorruptionlab/actions/online-summer-school-current-developments-on-financial-crime-corruption-and-money-laundering-european-and-international-perspectives/

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Απριλίου 2021. Προβλέπονται μειωμένα δίδακτρα για όσους υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Περιμένουμε με χαρά να σας γνωρίσουμε!

Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι

Διευθύντρια του Εργαστηρίου

Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ

Συνημμένα αρχεία:

The event is finished.

Date

Ιούλ 05 - 10 2021
Expired!

Time

10:00 - 16:30

LLM in English “EU Business Law”

Πολιτισμός

sarmas_slider
sarmas_slider
TSU_0235
TSU_0235
mars2021_slider
mars2021_slider

Υποτροφίες

Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό

Αριστοτέλειο Κέντρο Ανθρώπινης Ανάπτυξης

slider
human_slider

Προσεχείς Εκδηλώσεις

...