Σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την ψηφιακή ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη Σχολή μας.
Καθιστούμε εφικτή την πρόσβαση όλων των φοιτητών και φοιτητριών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, όπου κι αν βρίσκονται, στους Κώδικες, τα βασικά νομοθετήματα, αλλά και στις Αποφάσεις των Δικαστηρίων (νομολογία).
Ωφελούμενοι είναι όλοι οι φοιτητές και όλες οι φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα από το πρώτο (1ο) εξάμηνο μέχρι και το ενδέκατο (11ο) εξάμηνο των σπουδών τους. Η πρόσβασή τους στους Κώδικες, τα βασικά νομοθετήματα και την Νομολογία, ισχύει για ολόκληρη την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, καλύπτοντας τις ανάγκες των φοιτητών και φοιτητριών από την προσεχή Δευτέρα μέχρι και το πέρας της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του 2025.
Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, διαμορφώσαμε στη βάση νομικών δεδομένων QUALEX μια ειδική πλατφόρμα για τη Σχολή μας με όλους τους Κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα που αναφέρονται συχνότερα κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων σας, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα έρευνας και σε διασυνδεδεμένη Νομολογία.
Στην πλατφόρμα αυτή, μπορούν να συνδέονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής μέσω του δικτύου WiFi του eduroam όταν βρίσκονται στη Σχολή, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη Βιβλιοθήκη της Σχολής, αλλά και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, το laptop ή το tablet τους.
Επιπλέον, μπορούν πλέον να συνδέονται και εκτός της Σχολής μέσω του δικτύου VPN.
Έτσι, στο εξής, δεν θα χρειάζεται να φέρνουν μαζί τους έγχαρτους Κώδικες όταν έρχονται στη Σχολή για να παρακολουθήσουν μαθήματα, να κάνουν έρευνα στη Βιβλιοθήκη ή να μελετήσουν σε όλους τους διαθέσιμους χώρους του Πανεπιστημίου.
Ακόμη και στα Αμφιθέατρα, μικρό και μεγάλο, μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα. Φέτος, χάρη στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου, προχωρήσαμε σε αναβάθμιση του δικτύου WiFi και στους χώρους των δυο μεγάλων Αμφιθεάτρων της Σχολής.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:
Για την ενεργοποίηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης στους κώδικες, τα νομοθετήματα & τη νομολογία εντός & εκτός της Σχολής, η QUALEX θα στείλει στον ιδρυματικό λογαριασμό κάθε δικαιούχου φοιτητή και φοιτήτριας ένα e-mail από την διεύθυνση info@qualex.gr την Κυριακή 3/11 βράδυ προς Δευτέρα 4/11 πρωί.
Ελέγξτε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό για να βεβαιωθείτε ότι λάβατε το mail αυτό. Σε περίπτωση που δεν το βρείτε στα εισερχόμενα, ελέγξτε τα ανεπιθύμητα μηνύματά σας, μη τυχόν και πήγε στα spam.
Το mail της Qualex θα σταλεί στον ιδρυματικό σας λογαριασμό. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι φοιτητές και όλες οι φοιτήτριες της Νομικής θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να είναι ενεργός ο ιδρυματικός τους λογαριασμός. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του ιδρυματικού σας λογαριασμού στην ιστοσελίδα accounts.auth.gr δίνοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας δόθηκαν όταν γραφτήκατε.
Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στον ιδρυματικό σας λογαριασμό, έχετε τη δυνατότητα ανάκτησης του κωδικού από τη διεύθυνση:
https://myaccount.auth.gr/pr/password/recover
Με τα ίδια στοιχεία, έχετε πρόσβαση και στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μέσω της διεύθυνσης https://webmail.auth.gr.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ QUALEX ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ !
Η πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα κωδίκων, νομοθετημάτων και νομολογίας θα μπορεί να γίνει είτε μέσω της εφαρμογής Qualex για το κινητό σας, είτε μέσω της ιστοσελίδας τη ΤΝΠ www.qualex.gr. Μπορείτε να επιλέξετε το ένα ή το άλλο (ή και τα δυο) ανάλογα με το μέσο επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε όταν έρχεστε στη Σχολή (κινητό, laptop ή tablet).
Ελεύθερη πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα των κωδίκων έχετε όταν βρίσκεστε στη Σχολή και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ αποκλειστικά μέσω του δικτύου WiFi eduroam, που είναι ενεργό σε όλο το κτίριο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
Ελεύθερη πρόσβαση μπορείτε πλέον να έχετε και μέσω σύνδεσης από το VPN Δίκτυο της Σχολής.
Για τη σύνδεση στο δίκτυο WiFi του eduroam, χρειάζονται τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού. Αναλυτικές οδηγίες για τη ρύθμιση της ασύρματης σύνδεσης WiFi eduroam σε κινητό τηλέφωνο ή σε υπολογιστή, θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://it.auth.gr/manuals-category/wifi/ επιλέγοντας κάθε φορά την κατηγορία που σας ενδιαφέρει.
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΕ LAPTOP Ή TABLET ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ:
Η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όλων ανά πάσα ώρα και στιγμή στους Κώδικες, τα βασικά νομοθετήματα και τη νομολογία θα πρέπει να σας ενθαρρύνει να έρχεστε πλέον στη Σχολή με laptop ή tablet, που είναι πιο εύχρηστα από το απλό κινητό τόσο για να κρατάτε σημειώσεις, όσο και για να μπαίνετε στην ειδική πλατφόρμα της Qualex, αλλά και σε όλες τις άλλες βάσεις νομικών δεδομένων και τα e-books που διαθέτουμε στη βιβλιοθήκη μας, όπου μπορείτε επίσης να έχετε ελεύθερη πρόσβαση από οποιοδήποτε χώρο της Σχολής.
ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ Η ΣΧΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΑΣ !
Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, έχει καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια να σας παράσχει τα απαιτούμενα εργαλεία να βελτιώσετε το επίπεδο των σπουδών σας. Μάθετέ τα. Μπείτε στην ιστοσελίδα της Σχολής:
https://law.auth.gr/about/%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7/
Εξάλλου, με τη χρήση laptop ή tablet εντός της Σχολής, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση και στο e-learning του μαθήματος, όπου οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σας αναρτούν δικαστικές αποφάσεις ή άλλα κείμενα, στα οποία αναφέρονται στο μάθημα. Όπως επίσης σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα σάς παραπέμπουν κατά τη διάρκεια του μαθήματός τους. Κι αυτό, θα μπορούν να το κάνουν όλοι και όλες ταυτόχρονα, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται εντός της Σχολής. Ακόμη και στις μεγάλες αίθουσες 5-8, ίσαμε 600 φοιτητές και φοιτήτριες που παρακολουθούν μαθήματα την ίδια στιγμή, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του laptop ή του tablet τους στο διαδίκτυο και στις πλατφόρμες και τις βάσεις και τις άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που σας παρέχει η Σχολή και το Πανεπιστήμιο, χάρη στην αναβάθμιση του δικτύου WiFi της Σχολής. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα Αμφιθέατρα (Α’ και Β’).
Η τεχνολογία μάς βοηθά να αναβαθμίσουμε το επίπεδο σπουδών στη Σχολή μας.
Ας την αξιοποιήσουμε.